Rámpák előtt elhaladó gyalogos útvonal védelme

Minden gyártó- és raktárcsarnoknak legveszélyesebb pontja az, ahol a targoncák keresztezik gyalogos útvonalakat. Autóipari ügyfelünknél, viszont a szociális helyiségtől a gyártócsarnokig vezető szakaszt három, a targoncák által gyakran használt út is keresztezi. 

A hely speciális kockázatai

A veszélyességet fokozza, hogy a gyalogút mentén rakodási terület van kijelölve, melyen a kiszállítandó árut készítik elő a berakodáshoz. Ezek a felhalmozott rakatok korlátozzák beláthatóságot, így a kockázatértékelés szempontjából növelik egy lehetséges baleset valószínűségét.

 

Ügyfelünk a magasabb kockázatot felismerve keresett olyan megoldást, amely a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Így találta meg a problémával viszonteladó partnerünket, a Prominens Kft-t.  

A helyzet a hagyományos technológiákkal, módszerekkel eredményesen nem kezelhető

A feladat komplexitása ügyfelünk számára is ismert volt A piacon több technológiai megoldást is megvizsgáltak az AX SYSTEM-mel történő megismerkedés előtt.

 

A projekt kidolgozása során a kihívást inkább a terület jellege és nagysága okozta. A biztonságos működéshez a gyalogos útvonal teljes hosszát és a rámpáknál manőverező gépeket is figyelembe kell venni.

 

Ráadásul a csarnok adottságai nem tették lehetővé kényelmes és jól látható magasságban elhelyezett jelzőberendezések telepítését.

Az új technológia nem akadály, inkább elvárás lett

Az általunk használt, de sajnos sokak számára még ismeretlen technológia Ügyfelünk számára nem volt akadály, hiszen a vállalati kultúra is a minőségi és innovatív eszközök bátor alkalmazására épül.

 

Ráadásul a projekt vállalaton belüli felelőse is jól ismerte a technológiát ahhoz, hogy ezt ne akadályként, hanem inkább elvárásként fogalmazza meg a feladat megoldásában számba jöhető lehetőségek kapcsán.

Moduláris gyors reagálású rendszerre volt szükség

A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve három különálló rendszer helyett egy moduláris rendszert telepítettünk, mely mindhárom csomópontban bekövetkező ütközésveszélyes helyzetre képes reagálni.

 

Amennyiben a rámpák felől kihajtó targonca veszélyeztetheti a gyalogos útvonalon közlekedő gyalogost, a rendszer erős fényű, jól látható STOP jel padlóra vetítésével és erőteljes figyelmeztető hanggal reagál. Abban az esetben viszont, ha az ütközésveszély nem áll fenn, akkor a rendszer működését tekintve láthatatlan. 

1.

Moduláris kialakítású rendszerünk a gyalogút teljes hosszát és a három rámpa előtti területet figyeli. A három csomópont mindegyikében egy erős fényű STOP jel levetítésére alkalmas projektor és egy két hangszóró szolgálja az észlelhetőséget.

2.

Amennyiben a rámpák felől kihajtó targonca veszélyeztetheti a gyalogos útvonalon közlekedő dolgozókat, akkor arra a rendszer az adott szakaszhoz tartozó STOP jel levetítésével és erős hangjelzéssel reagál.

 

3.

Ha az adott csomópontokban nem alakul ki vészhelyzet, akkor a rendszer nem avatkozik közbe. 

Ezentúl nem a dolgozóknak kell alkalmazkodni a rendszer működéséhez, hanem a rendszer alkalmazkodik a dolgozói igényekhez

Az üzembe helyezést követő tesztidőszakban a visszajelzések alapján az igényekhez igazítottuk működést, hogy a kollégák számára is biztonságos és kényelmes legyen a használata.

 

A lényege az, hogy nem pusztán statikus rendszert készítettünk, hanem egy olyan biztonságos közlekedést támogató rendszert, mely a későbbiekben – például a munkaterület változása miatt – szoftvermódosítások révén frissíthető, ehhez társul kiemelt, magyar nyelvű support szolgáltatás és éves karbantartási szolgáltatás.

Precíz adatgyűjtés, dokumentáció nyomán az emberi tévedésből kialakuló kockázatok hatékonyabban csökkenthetők, mint eddig bármikor.

Ügyfelünk a technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználta, megrendelte az adatgyűjtési funkciót, melyhez saját fejlesztésű értelemző segédletet is biztosítottunk. Így egyszerűen és gyorsan hozzáférhet a vállalatvezetés olyan a csomópontokat érintő statisztikákhoz mint forgalom leterheltség, kritikus forgalmi szituációk vagy kvázi balesetek száma.